ЛУКС КМАЛА СО СВОЈОТ ПРВ СОЛО АЛБУМ - АДАМ Е ГЕЈ, ЕВА Е НЕВИНА!

ЛУКС КМАЛА СО СВОЈОТ ПРВ СОЛО АЛБУМ - АДАМ Е ГЕЈ, ЕВА Е НЕВИНА!


Младиот скопски рап артитст Лука познат како Lux Kmala (Рап Позитив/ Инклингз) е дефининитивно еден од поактивните и просперитетни емсиња на овие простори.  По проектите со Рап Позитив и Лириковен Пироман за Inklingz,  и битките од бетл рап лигата Рап Скилз Македонија каде што стана првиот шампион, тој го издава и својот прв соло проект.

„Адам е Геј, Ева е Невина“ е името на LP-то на Лукс, чија промоција беше на интернет и истиот целосно е објавен на youtube каналот на Рап Позитив.  Составен од 9 траки, на кои има гости на микрофонот како и продуценти со свој удел од битови.  Освен неговиот партнер по музика Лас Веѓаз, други кои се појавуваат на овој албум се и Слика и Уатафак (Drunk Flow) и тетовскиот Курчо а.к.а. САМ, кој освен лирички имаат свој допридонес и продукциски на траките од овој албум. Мастерингот е целосно на Лукс Кмала и продукциски обработен во Dope Kukjata Entertainment 2018.

Севкупно албумот е одлично инструментално парче склопено со low-fi и chill-out амбиент и доста семплувана музика каде преовладува џезот, но и траки со новошколски звук како синглот што го најави овој проект - Кендрик е Виновен.  Текстуално и тематски албумот преовладува со лични тематики поврзани со животот на Лука, огледало и одраз на тоа се што носи и претставува алтер егото наречено Лукс Кмала.  

Сеуште го немате преслушано? Можете да го проверите на линкот под текстот, и да влезете во светот на Лука и Адам е Геј, Ева е Невина.

Под инфото на видеата имате и линк за бесплатно спуштање на албумот.