ФЛЕКА - МЕТАФОРИ

ФЛЕКА - МЕТАФОРИ


Бендот Флека е музички проект чија цел е сплотување со луѓето кои вибрираат во слична фрекфенција и создавње на хармонична, одржлива, долгоживотна реалност кои доведуваат квалитетни инструментални елементи исцрпени од Jazz, Blues, Funk и Soul поставени на хип-хоп основи со совршена рима. 

Оваа е екипа e составена од Тони Зен и Сиги како вокали, Благоја Антовски на тапани, Ади Имери - гитара и вокал, Мартин Јосифовски - контрабас и бас гитара, Борче Кузмановски - клавијатура и Борислав Веселинов на саксофон.

Тие пред неколку дена во емисијата Воспитна на ДНС Радио го промовираа и првиот свој авторски сингл наречен „Метафори“ со кој го најавуваат и нивниот прв албум кој што е во подготовка, па сега траката може да ја преслушате и на нивниот официјален youtube канал

Sound engineer: Борче Кузмановски, Production: BK Studio.

Уживајте во звукот на Флека: