Konflikt

Жанр: Hip Hop

Email: konflikt.strumica@gmail.com

Членови: Спит ,Шпики ,ВладоYo

    Конфликт е име на млад хип хоп бенд формиран на 22 март 2013 година кој доаѓа од Струмица. Составен од трoјца артисти Спит (MC), Шпики (MC) и ВладоYo (продуцент, beatmaker и MC). Како главни продуценти на нивните песни се појавуваат Кискинов (Дивизија) и Владо'Yo. Исто така повеќето нивни песни се снимани во студиото на Дивизија. Моментално работат со полна пареа на повеќе проекти и градат свое студио, па во иднина се очекува да издадат повеќе спотови, а исто така го најавуваат и своето првенче.

   Позначајни настапи:

  • Хип Хоп револуција - Оpen Fest 2015 (Струмиц)
  • Alternativa Connection (летна Хавана, Скопје)
  • Пиволенд 2015 (Скопје)